Tuesday, November 10, 2015

Saksamaa 3. päev

Kolmanda päeva hommikul läksime kooli. Kõigepealt rääkisid mõned õpilased ökoloogilistest probleemidest. Pärast seda oli aeg rühmatööks. Tegime erinevate probleemide lahendamise kohta plakateid ning esitlesime neid. Kui kõik olid sõna saanud, sõitsime Schlitzi. Schlitzis rääkis giid meile palju sellest linnakesest. Käisime ühes tornis ning sealt avanes kaunis vaade. Saime teada, et talvel muudetakse see torn küünlaks ning paljud inimesed käivad seda vaatamas. Hiljem oli meil pisut vaba aega, et ringi jalutada või kohvikus käia. Õhtul vaatasime koolis filmi ning pärast seda toimus metsas koosviibimine.









Monday, November 9, 2015

Saksamaa 2. päev


Teisel päeval oli tekkinud juba väike kohanemine ning polnud nii raske harjuda sealse hommikuga.
Äratus oli nagu ikka 7.30 ning seejärel sai kerget hommikusööki süüa ning asusimegi teele.
Transpordiks, kas siis enamasti minu vahetuspartneri ema sõidutas meid või siis hoopis Johanna oma (kuna nad olid parimad sõbrad)


Hommikul sõitsimegi bussijaama ja sealt edasi suundusime juba Ostheimi ning külastasime kohaliku orgaanilise karastusjoogi "Bionade"
tootmispaika. Sealt räägiti meile lähemalt igast tootmise sammust ning toote kasulikkusest ja loodussäästlikusest. Saime ka maitsta toote juuretist
või siis nii öelda toorainet, mis oli üsna mõrkja ja rõveda maitsega. Käisime ka kohalikus kasvanduses, kus siis kasvatati vajalike marju joogi tootmiseks
ning selleks marjaks oli leedrimari (elderberry), mida Eestis ei leidu.


Sealt edasi sõitsime bussiga rabasse, mida tuntakse nime all Black Moor. Seal saime teha pika
jalutuskäigu ning sõbruneda projektikaaslastega.




    Kui sõbrunemine sai tehtud sõitsime Wasserkuppe mäele, kus saime nautida lõbusõitu turvalistel rööbastel ning saime ka lõpuks kõhud täis! Pärast seda sõitsime tagasi bussijaama.

Tagasi jõudes saime natuke ringi käia poodides ning meil oli ka õhtune disko, kus oli kohal palju rahvast ning sai kingi kulutada ja tutvustada välismaalastele ka seda Eesti muusikat.

Esitlus Rhönist