Tuesday, June 2, 2015

1. Päev Itaalias – teisipäev

Hommikul ärkasime, sõime ja kohe kooli. Kui paljud itaallased ei pea väga kokku lepitud kellaaegadest kinni, siis minul oli sellega vedanud – minu host oli alati õigel ajal kohal. Koolis pidime olema 8.40. Igal maal oli ette valmistatud esitlus teemal „miks välismaalased peaksid nende keelt õppima?“. Ning seejärel õpetati ka oma keelt veidi. Kõik maad kutsusid mõned inimesed ette ja lasid neil lugeda sõnu ning ka lauseid. Seda oli üsna lõbus kuulata, kuidas välismaalased eesti keelsed sõnu hääldavad. Näiteks õpetasime me neile „narivoodi moodi voodi toodi voodipoodi“ ning terve järgneva aja Itaalias korrutasid itaallased seda lauset. Pärast seda oli väike paus ning saime ka itaalia traditsioonilist sööki. Nagu näiteks „arancinid“ - riisipallid, mis on leivapuruga kaetud ning seejärel praetud. Nad söövad ka tohutult palju saia – isegi jäätist söövad nad saia vahel.

Arancinid

Pärast söömist jagunesime gruppidesse. Igas grupis oli vaid üks eestlane, üks iirlane jne, et inimesed seguneksid, õpiks üksteist tundma ning hakkaks teistega rohkem suhtlema, mitte ei suhtleks ainult oma maa inimestega.

Pärast teistega tutvumist esitasid kõik maad oma ette valmistatud sotsiaalvõrgustike powerpoindid – Skype, Instagram, Snapchat Twitter ja Facebook. Neid tutvustati üldiselt ning toodi välja ka positiivseid ning negatiivseid omadusi.


Kui ka need olid kuulatud, olime me vabad. Kuna õues ilm oli halb ning sadas, läksime me kõik koos ühte noortekeskusesse, kus sai mängida piljardit, lauajälgpalli ning muid taolisi mänge. Hiljem käisime kodudes ning õhtul läksime taas välja, et õhtust süüa. Mina, Helene, Marta ning meie itaallased läksime kõik koos pitsat sööma. Pärast tahtsin itaallased veel jäätist sööma minna, kuid kõhud olid liiga täis, seega jäi ära seekord. 

Itaallastele pakkus nalja, kui eestlased palme pildistasid, kuna nende jaoks on need nii tavalised.



Merilin



No comments:

Post a Comment