Wednesday, November 4, 2015

Saksamaa 1. päev

Esimesel päeval pidin ärkama harjumatult vara, sest mind tuldi äratama juba kell 7.30. Hommikuks sõi minu host iga päev värskeid saiakesi erinevate kreemidega ja mult küsiti korduvalt, kas ma tean mis asi Nutella on ja kas seda eestis ka saab.
Kooli pidime minema  kella üheksaks, sinna sõitsime umbes 20 minutit, sest minu host elas Fuldast väljas. Kool oli suurem kui meie oma ja seal oli lihtne ära eksida. Õpilasi oli samuti rohkem kui meil - umbes 1200 ja kooli oli ainult seitsmes kuni  kolmeteistkümnes klass.

Hommikul toimus meil esimesena keeletundide esitlus, mille ajal meie õpetasime teistele eesti keelseid toiduga seotud sõnu. Hääldamine tuli neil päris hästi välja. Minu sakslase lemmik sõna oli millegi pärast šokolaad. Pärast esitlusi oli lõuna, kuhu iga maa õpilased võisid tuua oma maa tavalisi toite.

Pärast lõunat näidati meile Fulda Katedraali ja lossi. Meiega oli kaasas giid, kes rääkis mõlema koha kohta väga palju huvitavaid asju. Hiljem käisime veel iseseisvalt vaatamas ka St. Michael’i kirikut, mis oli samuti põnev. 









Pärast seda oli ette nähtud tunnike oma pead ringi jalutamist aga kuna oli olnud päris väsitav päev siis otsustasime koos sakslasega, et läheme kohe koju tagasi. Õhtul tulid Margit ja Janno oma sakslastega ka meie juurde ja tegime filmiõhtu.


Esitlus Fuldast