Tuesday, April 19, 2016

Kohtumine Eestis: 20. veebruar laupäev

Janno Jaagumets

Laupäev algas sellest, et saime tunnikese kauem magada.
 kooli ette jõudes said hüvasti jätta need, kes ära saatma ei saanud tulla mingil põhjusel ning tihe pildistamine ja kallistamine käis. (Näha oli ka pisaraid)




Ning soovisime ka õnne Avelile, kellel oli äsja sünnipäev


Kui õnned olid soovitud asusimegi Tallinnasse kurvale teekonnale, kus sai kuulda nii Kristjani kitarrimängu kui ka iirlaste laulmist.
Tallinnasse jõudes sõitsime läbi linna nauditavamate osade, kus külalised said nautida kauneid hooneid ja merd näha. Samuti said külalised eemalt pilgu peale heita ka meie laululavale, mis oli endiselt lumega kaetud.

Pärast bussituuri sai teha ühe kosutava jalutuskäigu. Kõik said veel vabaaega, et ikka saaks viimased jutuajamised aetud või siis söömas käia .
Lõpuks juhatasime kõik peale iirlaste hotelli, kus me pidime nendega hüvasti jätma. Samuti ka iirlastega, sest jäime Kristjaniga linna peale.


Kokkuvõtteks võin öelda, kuigi see oli üks kurnav ja väsitav projekt oli asi seda väärt ning tunnen ennast kogemuse võrra targemana!



Monday, April 18, 2016

Kohtumine Eestis: 19. veebruar reede

Helene Kristine Viita

Reedest päeva alustasime koolis. Vaatasime üle eelnevalt tehtud rühmatööd ning pidasime maha ühe meeleoluka ja laheda eesti keele tunni.  (vaata videot!)



Lisaks nägid külalised, millised on meie tunnid. Põhiliselt ikkagi inglise keele tunnid. Igasse tundi läks igast riigist 1-2 külalist, kus nad pidid ennast tutvustama ja rääkima veidi oma riigist. Meie kooli õpilased said küsida küsimusi ja uurida elu kohta välismaal.



 Pärast lõunasööki viisime külalised suusatama. See oli kohutavalt vahva ning naerda sai palju. Mina ei näinud küll kedagi, kes poleks näoli lumes olnud. 


Külalistele meeldis selline tegevus väga. Peale kooli saime minna veidikeseks koju, et siis ennast lõpuõhtuks valmis seada. Buss viis meid Palmse kõrtsi, kus saime kõik koos süüa rahvuslikku toitu. Kohale oli kutsutud ansambel Lahemaa, kelle eestvedamisel said külalised koos eestlastega tantsida rahvuslikke tantse ja mängida erinevaid vanemaid eestlaste mänge. 








Õhtu oli väga mõnus ning ühendas meid aina rohkem. Õhtu ühe lahedaks üllatustest oli eesti lõõtsal mängitud iiri rahvaviis, mille järgi iirlased kohe oma viisi ära tundsid ning iiri tantsu tantsima hakkasid. See oli tõeliselt vägev! 

Õhtu läks ruttu ning juba oligi aeg minna koju, et pakkida kokku viimased asjad ning magada viimane öö oma eesti kodus.

Erasmus project 2016/ Estonian hobbies



Meie poiste tehtud eesti keele tund, mis kõigilt suure aplausi teenis!

Kohtumine Eestis: 18 veebruar, neljapäev

Kristjan Laugesaar

Neljapäeval oli väljasõit Läsnale. Mul lubati ka õnneks minna, muidu oli (ja ikka on) mu vene keele hinne nii halb, et ei tahetud lasta sinna aga ikkagi mind lubati tingimusega, et ma pean tõlkima giidi juttu inglise keelde. Bussist maha jõudes tegime me kaks gruppi ja läksime lahku. Minu grupp läks muuseumi kus oli igast ajastust väga huvitavat kraami ja erinevaid vidinaid.



Seal ma tõlkima ei pidanud kuna siis tegeles Siim tõlkimisega. Pärast mündi valmimist ja palju ringi vaatamist läksime me teise talu juurde. Me kõndisime sinna jala, sest see oli üle tee minna natukene. Selja taha vaadates esines pilt kuidas iirlased meile järgi jooksid, nad tegid oma lipu taustal pilti jälle. Sinna tallu jõudes räägiti meile sellest talust natukene ja kuidas peremees lambaid pidas, saime isegi lauta minna.


Vahepeal läksid osad lambad päris segaseks. Siis läksime sisse kus perenaine hoidis suuremat osa enda riidelappidest ja erinevatest toodetest. Selles toas oli ka mingit suuremat sorti masin mille nime ma unustasin ( kangasteljed)  Seal ma pidingi tõlkima, öeldi, et mul tuli päris hästi välja. Pärast seda sõitsime Sagadisse, kus me lihtsalt ringi chillisime.


Käisime ka mere ääres, Altjal, kus me tegime grupipilti ja lihtsalt hüppasime jää peal.





Mul endal läks veidi jääd saapa sisse ja kui ma jalanõu jalast võtsin siis sai see veel märjemaks nii, et see oli mõttetu. Hüppasin ühe jala peal ja siis... käisin ninali. Bussi tagasi jõudes olid kõigil kõhud nii tühjad, et isegi hesburger oleks sobinud. Algul õpetajad ei lubanud aga ikkagi saime, kuid me pidime kiirelt tegema kuna targas majas oli aeg kinni pandud juba. Hesburgeris ma arvasin, et kui anname toidu tšeki siis saame raha tagasi nii et ma tegin 20€ ulatuses välja kõigile. Targas majas oli väga huvitav, muutis mind ka natukene targemaks aga mitte palju.




Siis kõndisime Rakvere linnusesse kus saime selle tavalise tuuri mida ma juba vist kolm korda olen saanud, giid on igakord teine aga jutt on sama kuidagi.





Siis polnud midagi enam, bussi tagasi ja koju.