Wednesday, November 18, 2015

Päev 4

 See päev algas kuidagi veidra tundega võib olla põhjustas tunde selle eelneva päeva metsas käik. Ärkasin kuskil 6:00 üles enne äratust, sest kartsin sisse magada ja juba koputas ka hosti isa ukse peale. Üritasin hommikuks süüa saia nutellaga kuid see pani tööle ahelreakstiooni mu hammastes ja oi, kuidas see valutas. Fuldasse sõites käisime ennem läbi ühe teise sakslase juurest läbi ja võtsime Magdalena ja tema külalise peale. Fuldast võtsime suuna Merkersi peale (Merkersi kaevandus) ja kihutasime täie rauaga , sinna jõudes oli näha neid pikki kaevanduse elevaatoreid või mis iganes need tornid olid.



Enne kaevandusse laskumist anti meile saksa keeles loeng ja kui loeng läbi sai giid ka teada, et osad ei osanud saksa keelt, veel anti meile kiivrid pähe ja kitlid selga. Sõitsime alla kaevandusse liftiga millel oli kolm korrust ja sõitis päris kiiresti alla.

 



Ma olin õpetaja Eveliniga samal korrusel ja me ütlesime talle, et lift peaks päris aeglaselt alla sõitma ja kui lift no ikka väga kiiresti liikuma hakkas millepeale ta ütles: "Sa ütlesid aeglaselt!" Alla jõudes rääkis giid kaevandusest lähemalt, me läksime ühest uksest läbi mis oli suletud kuna kaevanduses oli erinev õhurõhk. Me istusime kahte veoautosse, ühes sakslased ja teises külalised, meil keelati püsti seista kui me sõitsime kuna keegi poleks viitsinud koristada seda kaevandust. 


See autosõit oli päeva parim osa kuna see oli päris kiire ja kurvilise tee peal ja kahel inimesel lendas isegi kiiver peast minema.
 Esimene peatus oli muuseumis kus rääkis kuidas kaevanduses töö käis, millist tehnikat seal kaevanduses kasutati ja ka sellest kuidas natsi-saksamaa peitis sinna tonnide kaupa raha ja kunsti.

 Järgmisena sõitsime ühe lõbusõidu maailma suurimasse maaalusesse kontsertisaali, seal me nägime lasershow'd mis kasutas ära tolmu, mis seal õhus oli ja peaks ütlema, et loo valik oli päris "teemasse" nimelt lugu mida selle lasershowga lasti oli kariibi mere piraatide muusika popurii. Viimaseks jäi kristall koobas, kus me üritasime Janniga murda kristallist endale tükke kuid see meil ebaõnnestus ja me läksime minema sealt. Peale kaevandust käisime me ühes kohas söömas, kus meil oli juba toit paar kuud ettetellitud kuid keegi ei mäletanud mida ta tellinud oli nii et me lihtsalt võtsime sealt midagi head. Siis me läksime Point Alphasse, mis oli väga huvitav aga giidist jäi mulje, et talle tema töö ei meeldinud eriti. Ja ma siis lihtsalt kõndisin ringi ja lugesin tahvlite pealt huvitavaid fakte, käisin ka teisel korrusel kus sai vaadata telekast mingit videot kuid kahjuks olid vist puldil patareid otsas ja see jäi vaatamata. Tuur jätkus õues kus me nägime osa müürist, saksa vaatetorni ja ameerika arme vaatluspunkti.



Seal vaatluspunkti ühes kasarmus oli näidis ühest toast ja peaks ütlema, et selle palja naise pilt oli täppi pandud. Jan üritas ka tanki toru otsa hüppata kuid libe oli või nii ta vähemalt ütles. Õhtul käisime Fuldas pargis kus tegime viimased sümboolsed hüvastijätud.