Wednesday, November 25, 2015

Saksamaa reis- Päev 5

Kuupäev 10.10.15

 Päev algas muidugi kuidagi kurvalt kuna oli teada värk, et on aeg hüvasti jätta. Hommikul kogunesime kõik raudteejaama, kus oli tagasihoidlik hüvastijätt niiet õnneks keegi pisardama ei hakkanud. Edasi sõitsime rongiga Frankfurti, kus meie ,eestlased veel peatusime ühe öö. Frankfurdi rongijaamast sõitsime metrooga kesklinna ja kui me maa alt välja tulime, esimene asi mis me nägime oli suur Euro sümboli kuju.

Edasi otsisime oma hotelli üles, mis oli pisike aga samas hubane. Hotelli nimi, kus ööbisime oli Hotel Willy. Kui me saime oma kohvrid ja kotid hotelli jäetud, oli aeg linna avastada. Meile tegi väikest ekskursiooni Marie, kes eelmine aasta oli meie koolis vahetusõpilane. Esimene huvitav asi mida nägime, oli Frankfurti katedraal mis on uhke ja ilus ehitis. Meil oli võimalik sinna üles tippu sellel ronida, aga kahjuks sellel lifti polnud niiet tuli astuda 329 trepiastet. Ütleme nii, et see trenn oli seda väärt! :D Vaade sealt ülevalt oli ilus, mis sest et ilm see aeg oli kole. 

Edasi läksime kaubanduskeskusesse nimega Zeil, mis oli muidugi päeva kõige parem osa. Meil kõigil oli vaba aega seal, aga kell 3 pidime olema hotellis, kus rääkisime mõned asjad selgeks mis meid järgmine päev ootab. Mina muidugi suutsin kaubanduskeskuses teised ära kaotada umbes 10 minutiga, aga polnud midagi hullu, kuna teadsin teed hotellini. Meie hotelli vastas oli üks suur pilvelõhkuja, mille järgi oli hea vaadata kuhu poole hotell jääb.

 Kõndimas tagasi hotelli poole, märkasin ma Starbucksi kohvikut, millele ei saanud kohe kuidagi ei öelda ja pidin ikka seal ka ära käima. Meil oli terve õhtu vaba, nii et me käisime veel linna peal ja veetsime koos aega.
 Järgmise päeva hommikul oli vara äratus ja siis hakkas juba tagasisõit Eestisse.