Monday, April 18, 2016

Kohtumine Eestis: 19. veebruar reede

Helene Kristine Viita

Reedest päeva alustasime koolis. Vaatasime üle eelnevalt tehtud rühmatööd ning pidasime maha ühe meeleoluka ja laheda eesti keele tunni.  (vaata videot!)



Lisaks nägid külalised, millised on meie tunnid. Põhiliselt ikkagi inglise keele tunnid. Igasse tundi läks igast riigist 1-2 külalist, kus nad pidid ennast tutvustama ja rääkima veidi oma riigist. Meie kooli õpilased said küsida küsimusi ja uurida elu kohta välismaal.



 Pärast lõunasööki viisime külalised suusatama. See oli kohutavalt vahva ning naerda sai palju. Mina ei näinud küll kedagi, kes poleks näoli lumes olnud. 


Külalistele meeldis selline tegevus väga. Peale kooli saime minna veidikeseks koju, et siis ennast lõpuõhtuks valmis seada. Buss viis meid Palmse kõrtsi, kus saime kõik koos süüa rahvuslikku toitu. Kohale oli kutsutud ansambel Lahemaa, kelle eestvedamisel said külalised koos eestlastega tantsida rahvuslikke tantse ja mängida erinevaid vanemaid eestlaste mänge. 








Õhtu oli väga mõnus ning ühendas meid aina rohkem. Õhtu ühe lahedaks üllatustest oli eesti lõõtsal mängitud iiri rahvaviis, mille järgi iirlased kohe oma viisi ära tundsid ning iiri tantsu tantsima hakkasid. See oli tõeliselt vägev! 

Õhtu läks ruttu ning juba oligi aeg minna koju, et pakkida kokku viimased asjad ning magada viimane öö oma eesti kodus.

No comments:

Post a Comment